top of page

De 1ste wedstrijd van het nieuwe seizoen!


En daar was ie dan: De 1ste wedstrijd van het nieuwe seizoen. En wat voor 1, het NK clubs! Strijden voor de club maar voor sommige ook gewoon egoïstisch puntjes scoren voor het NK/EK/WK.

Na alle Corona ellende gewoon een mooie wedstrijd met mooi weer. Geen 1 ouder gezinnen maar gewoon 2 gillende ouders langs de baan. Geen eenrichtingsverkeer maar gewoon op z’n Hollands lekker door elkaar struinen. En gewoon met z’n allen weer in de clubtent en na een halve dag denken dat die Corona regels zo gek nog niet waren……

Wijchen dus. Voor ons kaaskoppen uit Noord Holland een vroegertje. Maar de zon scheen en de stemming was opperbest want wat hadden we er zin in. Fietsen geboend (althans de meeste dan) en brood gesmeerd (wat we toch niet gingen eten want er waren broodjes hamburger). Als een ware carnavals polonaise reden tal van opvouwbare bolderkarren richting BMX baan. En aangekomen bij de baan kon het niet toepasselijker: een warm welkom van de Brabantse club coördinator in Brabant…….Alaaf!

Bas en Djaimy mochten de oranje vlag dragen als vertegenwoordigers van de club. En het was maar goed dat voor deze 2 de Corona regels niet meer golden want de hele (grote) familie was afgereisd naar Wijchen om onze 2 Toppers op z’n Amsterdams toe te juichen.

Nadat vooral de zaterdag klusmannen zich hadden verlekkerd aan de prachtige onderhoudsvrije baan, was het dan eindelijk zover om te gaan racen. 118 manches met 729 rijders. Het geluid van de eerste keer starthek: Riders ready, watch the gate……… Kippenvel! Met een mooie 12de plaats van de vorige clubkampioenschappen in gedachte, was het doel duidelijk. Dit jaar top 10.

Onze rijders presteerde goed. Er werd gevochten voor elke positie. En daar waar een valpartij voor de ene rijder de aftocht op de brancard betekende, was een valpartij bij de ander juist aanleiding om de halve finale te bereiken. Een flink aantal rijders overleefde de eerste 3 manches en stoomde door naar de ¼-1/2 en finales.

Deze dag had alles wat een BMX dag hoort te hebben: mooie races, euforie, teleurstelling, gespannen trotse ouders, valpartijen, mooi weer maar bovenal plezier!

En met een nog ruim anderhalve uur durende terugreis denk ik dat er flink wat oogjes zijn dichtgevallen (en dan niet alleen van de rijders). Bedankt allemaal!


0 opmerkingen

Comments


bottom of page